Dé 10 leukste Restaurants in Amersfoort - Beoordeling en Ervaring (2024)

Leestijd: 3 min. Datum: 2024-05-10 Auteur: Marlijn van der Valk

Amersfoort, een stad vol historie en charme, heeft ook een indrukwekkend aanbod aan restaurants. Of je nu op zoek bent naar een gezellige plek voor een diner met vrienden, een romantische avond met je partner, of een culinaire ervaring om nooit te vergeten, Amersfoort heeft het allemaal. Hier zijn de 10 leukste restaurants in Amersfoort, gebaseerd op mijn persoonlijke ervaringen en uitgebreide beoordelingen.Dé 10 leukste Restaurants in Amersfoort - Beoordeling en Ervaring (1)

Een leuk restaurant in Amersfoort?

Hier mijn overzicht van de 10 leukste restaurants in Amersfoort:

Dé 10 leukste Restaurants in Amersfoort - Beoordeling en Ervaring (2)

Shared Dining

Club Tucan

Club Tucan biedt een unieke eetervaring in een tropische sfeer, waar het concept van shared dining centraal staat. Dit betekent dat verschillende gerechten op tafel worden gezet om te delen, wat een sociale en interactieve maaltijd creëert. Naast het heerlijke eten, biedt Club Tucan diverse activiteiten zoals karaoke, jeu de boules en simulator racen, wat het een geweldige plek maakt voor groepen en gezinnen. De sfeer is levendig en de service wordt over het algemeen goed beoordeeld.

Dé 10 leukste Restaurants in Amersfoort - Beoordeling en Ervaring (3)

Duurzaam en biologisch

Restaurant Zuiver

Restaurant Zuiver richt zich op het serveren van gerechten die zijn bereid met duurzame en biologische ingrediënten. Het menu is modern en varieert met de seizoenen, waarbij de nadruk ligt op verse en lokaal geproduceerde producten. De sfeer in het restaurant is stijlvol en gastvrij, en de service is professioneel en attent. Het restaurant wordt geprezen om zijn aandacht voor detail en de hoge kwaliteit van de gerechten.

All you can eat

Live Cooking Restaurant

Live Cooking biedt een uitgebreide all-you-can-eat ervaring met verschillende live cooking stations waar gerechten ter plekke worden bereid. Dit restaurant is ideaal voor families en grote groepen die willen genieten van een breed scala aan gerechten, van vlees en vis tot vegetarische opties. De sfeer is informeel en gezellig, en de dynamische omgeving maakt het een leuke plek om te eten.

Live Cooking

Dé 10 leukste Restaurants in Amersfoort - Beoordeling en Ervaring (5)

Seizoensgebonden en verfijnd

Restaurant Novice

Restaurant Novice staat bekend om zijn verfijnde gerechten en seizoensgebonden menu's. De chef-kok maakt gebruik van hoogwaardige ingrediënten om creatieve en smaakvolle gerechten te bereiden. Het restaurant biedt een intieme en elegante sfeer, wat het ideaal maakt voor romantische diners of speciale gelegenheden. De service is uitstekend en de wijnkaart goed samengesteld.

Fine dining

Gastronoom

Gastronoom biedt een hoogwaardige culinaire ervaring met een focus op verfijnde gerechten en een uitgebreide wijnkaart. Het restaurant streeft naar perfectie in zowel smaak als presentatie. De ambiance is luxueus en de service wordt hoog gewaardeerd. Dit restaurant is een uitstekende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een culinaire verwennerij.

Gastronoom

Dé 10 leukste Restaurants in Amersfoort - Beoordeling en Ervaring (7)

Grand Café-restaurant

Grand Café de Kromme

Grand Café de Kromme is een gezellig café-restaurant dat ideaal is voor een informele lunch, diner of borrel. Het menu biedt een breed scala aan gerechten, van traditionele Nederlandse maaltijden tot internationale opties. De sfeer is ongedwongen en het personeel vriendelijk, waardoor het een populaire plek is onder zowel locals als toeristen.

Dé 10 leukste Restaurants in Amersfoort - Beoordeling en Ervaring (8)

Informeel met een divers menu

De Hebberd

De Hebberd biedt een informele en gezellige eetervaring met een divers menu dat voor elk wat wils biedt. Van smakelijke lunches tot uitgebreide diners, de gerechten zijn goed bereid en de porties royaal. Het restaurant is een geweldige plek voor een ontspannen maaltijd met vrienden of familie. De service is vriendelijk en efficiënt.

Dé 10 leukste Restaurants in Amersfoort - Beoordeling en Ervaring (9)

Ambachtelijk en robuust

Restaurant Rauw

Restaurant Rauw staat bekend om zijn robuuste en ambachtelijke gerechten. Het restaurant maakt alles zelf, van het brood tot de sauzen, wat zorgt voor een pure en authentieke smaakervaring. De sfeer is stoer en industrieel, en het personeel is gepassioneerd en deskundig. Dit restaurant is perfect voor liefhebbers van eerlijk en smaakvol eten.

Dé 10 leukste Restaurants in Amersfoort - Beoordeling en Ervaring (10)

Frans, Nederlands, Europees

Bistro 't Kannetje

Bistro 't Kannetje biedt een sfeervolle eetervaring in het historisch centrum van Amersfoort. Het restaurant is charmant ingericht en heeft een gezellige open haard voor de wintermaanden en een mooi terras voor de zomer. Het menu bevat een mix van Franse, Nederlandse en Europese gerechten, met opties voor vegetariërs en veganisten. Recensies prijzen de warme sfeer en de vriendelijke service, hoewel de snelheid van de bediening soms varieert.

Dé 10 leukste Restaurants in Amersfoort - Beoordeling en Ervaring (11)

Frans, Mediterraan

De Aubergerie

de Aubergerie biedt een verfijnde culinaire ervaring met een focus op de Franse en mediterrane keuken. Het restaurant maakt gebruik van verse, seizoensgebonden ingrediënten en biedt een creatieve menukaart. De sfeer is intiem en elegant, wat het ideaal maakt voor romantische diners of speciale gelegenheden. Gasten waarderen de uitstekende service en de uitgebreide wijnkaart, wat bijdraagt aan een complete eetervaring.

Slotgedachten

Amersfoort heeft voor ieder wat wils op culinair gebied. Of je nu houdt van verfijnde gerechten of juist van een informele sfeer, je vindt het hier allemaal. De bovenstaande lijst van restaurants biedt een gevarieerde selectie waar je zeker een geweldige eetervaring zult hebben. Vergeet niet te reserveren, vooral in de weekenden, want deze plekken zijn populair!

Heb je zelf nog tips voor leuke restaurants in Amersfoort? Laat het me weten in de reacties! Eet smakelijk!

Dé 10 leukste Restaurants in Amersfoort - Beoordeling en Ervaring (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Msgr. Benton Quitzon

Last Updated:

Views: 5551

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Msgr. Benton Quitzon

Birthday: 2001-08-13

Address: 96487 Kris Cliff, Teresiafurt, WI 95201

Phone: +9418513585781

Job: Senior Designer

Hobby: Calligraphy, Rowing, Vacation, Geocaching, Web surfing, Electronics, Electronics

Introduction: My name is Msgr. Benton Quitzon, I am a comfortable, charming, thankful, happy, adventurous, handsome, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.